Program konference

Program konference:

6.11.2014; 9:00 hod

Time

Topic

Lecturer

Comments

9:00

zahájení

 

 

 

Program rozvoje venkova na období 2015-2020

Ing. J. Gallas and Ing. J. Makovsky, PhD., MA, Prague

informace k plánovaným podporám na IP a EZ 2015-2020

 

Používání mědi v ekologickém zemědělství a možnosti jeho omezení

Ing. M. Hluchý, PhD., Ekovín

zpráva z pracovní komise IFOAM

 

Černá hniloba – nová hrozba Guignardia bidwellii

Ing. E. Kührer, Weinbauschule Krems, AT

 

 

coffee break

 

 

 

Chyby v systémech ochrany IP a BIO – kritická analýza ochrany JM vinic v roce 2014

Ing. M. Vrabec, Ing. Š. Hluchý, Biocont Laboratory

 

 

oběd

 

 

 

Představení vinařství s řízenou degustací

GERE ATTILA WINERY – HU, http://www.gere.hu/

3 vzorky

STAPLETON-SPRINGER S.R.O – CZ, http://www.stapleton-springer.cz

3 vzorky

Laboratoire BURGUNDIA ŒNOLOGIE, http://www.burgundia.fr

terroir of Santenay:

1. 1er Cru "Beaurepaire" Domaine MUZARD 2012 : klasická vinifikace

2. 1er Cru "Grand Clos Rousseau" Domaine CHEVROT 2012 : 1/2 bez SO2 a 1/2 vinifikace celých hroznů

3. "Prarons" Domaine PIERRE YVES COLIN 2011 : 1 00% vinifikace celých hroznů a "pedicelle".

4. Nuits Saint Georges 1er Cru "Les Murgers" Domaine HUDELOT-NOELLAT 2012

17:30

Společenský večer- "víno a regionální potravina"

 

Raut s ochutnávkou vín a regionálních potravin

7.11.2014; 9.00 hod

Time

Topic

Lecturer

Comments

9:00

Analýza příčin poškození rašících vinic 2014

Ing. M. Hluchý, PhD., Ekovín

 

 

Přeroubování vinic (změna odrůdové skladby) možnosti a rizika

Walter Biasi, PROGETTONATURA STUDIO ASSOCIATO, IT

 

 

Produkce sazenic révy vinné

Dr. Rafaelle Niedda, Francesco Antonuccio

PROGETTONATURA STUDIO ASSOCIATO, IT

Degustace mikrovzorků, klonů

 

Ukončení konference

 

 

 

oběd